Hoe voel jij je op je werk vandaag?

Dat medewerkers vitaal en op meerdere plekken inzetbaar blijven vinden we allemaal belangrijk. Steeds meer gemeenten zijn hier actief mee bezig. Hoe vitaal is jouw gemeente? Je hebt specifiek inzicht nodig om de eerste stappen te zetten naar verbetering. A&O fonds Gemeenten biedt gemeenten daarom de mogelijkheid om een half jaar kosteloos de BRUIS meter in te zetten. Met een wekelijkse, anonieme en leuke 15 seconden enquête meet je op individueel, team- en organisatieniveau hoe de ‘vitaliteitsvlag’ erbij hangt.

A&O fonds Gemeenten heeft de BRUIS campagne ontwikkeld
De BRUIS meter is onderdeel van de BRUIS campagne. BRUIS heeft als doel iedereen die bij een gemeente werkt te stimuleren na te denken over hoe je zelf en met elkaar vitaal kan blijven werken. De campagne biedt middelen waardoor je het gesprek met elkaar aangaat over wat je nodig hebt om te BRUISen in je werk. Met BRUIS zet je vitaliteit op de kaart in jouw gemeente.

Waarom de BRUIS meter?
Om getalenteerde medewerkers te behouden en te presteren als organisatie is continu inspelen op feedback essentieel. De BRUIS meter wordt aangeboden in samenwerking met 2DAYSMOOD. Het is een leuke, wekelijks terugkerende enquête van 15 seconden. Heel simpel, via e-mail of mobiele app. Géén momentopname zoals in een jaarlijks langdradig medewerkersonderzoek. Door wekelijks te meten kun je altijd actuele feedback terugkoppelen, doelgericht actie ondernemen en het effect daarvan meten.

Hoe werkt het?
De BRUIS meter zal voor de deelnemers bestaan uit 3x een vitaliteitsmeting (begin, midden en eind), over de BRUIS thema’s: Blij, Relax, Uitzicht, Ik en Samen. Daarnaast krijg je wekelijks een vraag over je stemming op het werk. Op teamniveau wordt anonieme feedback verzamelt over werkenergie en werkplezier. De resultaten krijg je aangeboden in realtime dashboards (op persoonlijk-, team- en organisatieniveau) en automatische wekelijkse rapportages.

Hoe start je kosteloos met meten?
Via A&O fonds Gemeenten kun je de BRUIS meter een half jaar kosteloos inzetten voor je hele organisatie of enkele teams. Start september 2019. Na het half jaar evalueert A&O fonds Gemeenten de aanpakken besluit over de wijze van voortzetting met deze meetmethode.

Als gemeente dien je zelf te zorgen voor een goede implementatie van de meting én de opvolging aan de hand van je resultaten. Dit laatste is zeer belangrijk! Zorg dus dat je van tevoren draagvlak hebt bij de juiste mensen om direct met feedback aan de slag te kunnen gaan. Uiteraard helpen we je op weg met communicatiemiddelen en voorbeelden.

Interesse?
Meld je dan aan door te mailen naar gezondwerk@aeno.nl. Vermeld hierbij in welk kader je de meting wilt inzetten en de groepsgrootte.