Gemeente Geldrop – BRUIS pilot

De ‘BRUIS’ historie en waarom?

In 2017 is Geldrop-Mierlo gestart om het onderwerp duurzame inzetbaarheid op de agenda te krijgen. Dit had o.a. een relatie met het (relatief) hoge ziekteverzuim in de organisatie. Binnen het management team is gesproken over  ‘Wat verstaan we onder duurzame inzetbaarheid, waar willen we naar toe?’ Het idee is ontstaan om een werkgroep samen te stellen van gemotiveerde collega’s die praktische onderwerpen op willen pakken op het gebied van duurzame inzetbaarheid, gericht op gezondheid en fitheid (vitaliteit). Er is behoefte aan een gestructureerde aanpak of een doorlopend programma waarmee medewerkers enthousiast worden om te werken aan een fit en gezond leven. Maar…waar te beginnen?

Aan de slag

De BRUIS pilot kwam op het goede moment. BRUIS biedt hulp met een gestructureerde aanpak en concrete middelen. Vanaf mei 2019 zijn we aan de slag gegaan. Periodiek komt de werkgroep, BRUISende coalitie, bij elkaar om de aanpak vorm te geven die passend is bij Geldrop-Mierlo.

Wat gaat goed

De rollen die nodig zijn in de coalitie worden goed opgepakt. Er zijn veel ideeën om de kalender met activiteiten met BRUIS thema per maand in 2020 te vullen, van kantoor hond tot ontmoet elkaar tijdens de garage-sale. Bij de presentatie in het overleg met alle leidinggevende helpen de top5 kaartjes enorm bij het goede gesprek over ieders eigen vitaliteit. En wordt het projectplan positief ontvangen, de leidinggevende als ambassadeurs zijn aan boord. Ook melden zich vrij snel andere collega’s die mee willen denken als ambassadeurs.

Wat zijn de uitdagingen

In oktober beginnen we met het interesseren van de collega’s. Uitdaging is de communicatie op een goede manier in te vullen, dit terwijl de communicatieafdeling het al zo druk heeft. Goede communicatiemiddelen maken en de goede momenten vinden, in afstemming met alle andere activiteiten. Er staat bijvoorbeeld ook al een verhuizing naar de nieuwe huisvesting eind november op het programma.