Gemeente Beverwijk – BRUIS Pilot

Gemeente Beverwijk

De ‘BRUIS’ historie en waarom?

Medewerkers, de directie en het college van Gemeente Beverwijk heeft de ambitie is om vitaliteit duidelijk en aanwezig op de kaart te zetten. Een bruisende vilaliteitsplan zou met het oog op de huidige arbeidsmarkt helpend zijn om de juiste medewerkers binnen te halen en houden.

Aan de slag

Er is niet veel op het gebied van vitaliteit binnen de gemeente Beverwijk. BRUIS kan helpen. Vanaf juli 2019 zijn we aan de slag gegaan. Al snel komen we twee keer bij elkaar met de RBUISende coalitie.

Wat gaat goed?

De coalitie leden vinden het erg belangrijk aan te sluiten bij de behoefte van de collega’s. Er wordt ingezet op een duidelijke kernboodschap en beeldmerk waarmee ze gaan communiceren.

Na de zomer vakantie gaan de eerste ‘interesseer’ boodschappen de organisatie in:  “Heb je een fijne vakantie gehad? Houd je BRUISend gevoel vast!” en twee weken later “Nu vraag jij je waarschijnlijk af: Wat is BRUIS?” Daarna wordt een enquête naar de behoeftes uitgezet.

Wat zijn de uitdagingen

We zijn heel benieuwd wat er uit de enquête gaat komen. Het duiden van de uitkomsten en de goede opvolging vraagt de aandacht. Ook zullen de leidinggevende dan meegenomen worden in de vervolgstappen.